Juhtúrós Sztrapacska
Ossza meg ismerőseivel
Juhtúrós Sztrapacska
Marosfalvi Melinda

Hozzávalók 3 főre:


50 dkg burgonya
25 dkg liszt
2 tojás
só ízlés szerint + 1 ek a vízbe
12,5 dkg juhtúró vagy 25 dkg tehéntúró
10 dkg füstölt házi szalonna
tejföl
ízlés szerint lilahagyma

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük.
Közben feltesszük forrni a vizet, mikor felforrt, 1 ek sót teszünk bele.
A burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, lisztet, ha szükséges nagyon minimális vizet, jól összekeverjük, sűrűbb nokedlitésztát kapjunk.
Beleszaggatjuk a vízbe a galuskát, majd ha felforrt, és feljönnek a fazék tetejére, 1-2 percig főzzük, és leszűrjük, lecsepegtetjük. Vigyázzunk nehogy túl főzzük a galuskát (én meg szoktam kóstolni).
Közben egy serpenyőben megpirítjuk a kockázott szalonnát.
Egy tálban összekeverjük a galuskát, juhtúrót és tejfölt, majd tálalásnál szórunk rá tetszés szerint szalonnát, még a levét is rácsurgatjuk, nagyon finom. Tálalásnál tehetünk még hozzá lilahagyma karikákat.

 

Juhtúrós Sztrapacska

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük.
Közben feltesszük forrni a vizet, mikor felforrt, 1 ek sót teszünk bele.
A burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, lisztet, ha szükséges nagyon minimális vizet, jól összekeverjük, sűrűbb nokedlitésztát kapjunk.
Beleszaggatjuk a vízbe a galuskát, majd ha felforrt, és feljönnek a fazék tetejére, 1-2 percig főzzük, és leszűrjük, lecsepegtetjük. Vigyázzunk nehogy túl főzzük a galuskát (én meg szoktam kóstolni).
Közben egy serpenyőben megpirítjuk a kockázott szalonnát.
Egy tálban összekeverjük a galuskát, juhtúrót és tejfölt, majd tálalásnál szórunk rá tetszés szerint szalonnát, még a levét is rácsurgatjuk, nagyon finom. Tálalásnál tehetünk még hozzá lilahagyma karikákat.

 

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: