Frissítő ribizlis-vaníliás rétes
Ossza meg ismerőseivel
Frissítő ribizlis-vaníliás rétes
Mikolicz Zsuzsanna

 1 csomag 4 lapos réteslap
olaj
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
10 dkg tehéntúró
fél citrom leve
20 dkg friss ribizli
2 dl habtejszín

Frissítő ribizlis-vaníliás rétes

 A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.

A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.

4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: