Zabpelyhes meggyes sütemény
Ossza meg ismerőseivel
Zabpelyhes meggyes sütemény
Orsika27

Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához

25 dkg zabpehely (aprószemű)

5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely)

15 dkg teljesőrlésű búzaliszt

15 dkg lágy sötétbarna nádcukor

25 dkg puha vaj

1 kávéskanál sütőpor

1 teáskanál vaníliakivonat

1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs)

1 citrom reszelt héja

1 kávéskanál fahéj

2 evőkanál étkezési keményítő

ízlés szerint cukor

Zabpelyhes meggyes sütemény

Kivajazom a kerámiaformát és a sütőt bekapcsolom 180 fokra.

A meggyet leszűröm és félreteszem, a levét elkeverem a citromhéjjal, fahéjjal, pici cukorral és az étkezési keményítővel. Kis lángon folyton keverve besűrítem, belekeverem a meggyet és félreteszem hűlni.

A száraz hozzávalókat elvegyítem, a vajat a barna cukorral és a vaníliával habosra keverem, hozzáadom a szárazakat is. Morzsás állagú lesz, nagyjából összeáll. A felét belenyomkodom a formába, elterítem rajta a meggyet, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére.

180 fokon kb. 20 percig sütöm, aztán a formában hagyom kihűlni.

Ha van friss gyümölcs, akkor csak elég rászórni jó sűrűn a tésztára. Készülhet szederrel, málnával, bármilyen savanykás gyümölcs finom hozzá.

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: