Csőben sült karfiol (4 személyre) 1 adag kalória értéke: 340 kcal
Budaörs Dental
1kg karfiol
5 dkg liszt
5 dkg margarin
15 dkg sovány sajt
3 db tojásfehérje
csipet só
szerecsendió
A rózsákra szedett, megmosott karfiolt sós vízben előfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük az alábbi mártással.
A mártás: 2 evőkanál margarint olvasztunk, átpirítjuk rajta a lisztet,tűzről levéve hideg tejjel felengedjük, csomómentesre keverjük és tejföl sűrűségűre forraljuk. Megsózzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-át,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Az így rétegelt karfiolok tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd az előmelegített sűtőben közepes lángon pirosra sütjük.