Onyx Plus  étrend kiegészító
Ossza meg ismerőseivel
Onyx Plus étrend kiegészító
Izsó Erika

Folyékony ásványi anyagok komplex összetétele gyógynövénykivonatokkal

Korunk egyik népbetegsége a csontritkulás!

Hazánkban körülbelül 1.000.000 embert érint ez a betegség, ebből 600.000 az 50 év feletti nők száma. A változó korban lévő hölgyeknél néhány év alatt igen jelentős csontvesztés következhet be. A férfiaknál ritkábban fordul elő csontritkulás. Ennek okai a nagyobb csonttömeg, a rövidebb várható élettartam és kisebb nemi hormon csökkenés.
A csontritkulást elősegítik
- kalcium- és D3-vitamin hiányos táplálkozás
- mozgásszegény életmód - könnyű csontozat
- idült betegségek, például krónikus ízületi gyulladások
- egyes gyógyszerek tartós szedése, például szteroidok
- családon belül előfordult csontritkulások gyakorisága
- káros szenvedélyek, mint például a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás
- napi 3 vagy több csésze kávé fogyasztása

A csontritkulás néma betegség! Nehezen kimutatható, a röntgen vizsgálatoknál a csontvesztésnek el kell érnie a 30-40 %-ot ahhoz, hogy látható legyen. Ezért fontos, hogy 50 év felett 3 évente menjünk el speciális csontsűrűség vizsgálatra, és gondoskodjunk a megfelelő ásványi anyag bevitelről.

Ehhez nyújt segítséget az AKUNA cég ONIX PLUS terméke.

Mit kínál az ONIX PLUS?

Fontos ásványi hiányelemeket: A betegségek gyakori okozója az ásványok és nyomelemek hiánya az emberi szervezetben. Ennek okai: helytelen táplálkozás és életmód, az emésztőrendszer működésének romlása, valamint az ásványi anyagok csökkenése a mezőgazdasági termőtalajban. Könnyen felszívódó ásványi anyagokat: Vízben nagyon jól oldódó ásványokat tartalmaz, amelyek az emberi szervezet számára jól felvehetők és megköthetők.
Ásványok és gyógynövénykivonatok kombinációját: A választott gyógynövény kombináció elősegíti a jobb emésztést, segítik a tápanyagok még jobb felszívódását.
Egyedi kalcium – magnézium arányt: Két rész magnéziumot és egy rész kalciumot tartalmaz, amelyek kifejezetten az izom-vázrendszer, valamint a szív- és érrendszer ellazulását segítik elő. Tanulmányok igazolják, hogy a magnéziumra nagyobb mennyiségben van szükség, amely nagyobb fizikai megterhelés során megakadályozza az izomgörcsöt és természetes nyugtatóként szolgál a szív- és érrendszer, valamint a központi idegrendszer számára.
A kalcium felszívódásának biztosítását: A magnézium, a foszfor a D3 vitaminnal együtt elősegíti a kalcium felszívódását, biztosítja a megfelelő elraktározást a csontokban és segíti az idegek jobb működését.
Tiszta alapanyagokat és folyamatos minőségellenőrzést: Valamennyi alapanyag ökológiailag tiszta környezetből származik. A terméket folyamatosan ellenőrzik kanadai laboratóriumok. Az AKUNA társaság rendelkezik ISO és GMP minőségi tanúsítványokkal, amelyek garantálják a termékek magas színvonalát.

ÖSSZETÉTEL:

Ásványok + D3 vitamin:

Magnézium: A magnézium nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, többek között az egészséges csontok és fogak, a megfelelő izomműködés, a szív-érrendszer és idegrendszer védelmére is használja a szervezet. A magnézium szerves részét képezi több mint 300 biokémiai reakciónak. Kiváló stressz oldó anyag, fontos a véralvadáshoz is. Hiánya angina pectoris, érelmeszesedés, szívritmuszavarok és fáradtság formájában jelentkezik. Mi okozhatja a magnézium hiányt? - stressz - egészségtelen életmód - fokozott fizikai igénybevétel - cukorbetegség - felgyorsult anyagcsere - nyomelemek bevitelének hiánya - helytelen fogyókúra - idős életkor - terhesség - túlzott alkoholfogyasztás - túlzott kávéfogyasztás - különféle gyógyszerek

Kalcium: A csontok és a fogak megfelelő felépítésében pótolhatatlan, segíti az izomműködést, közreműködik a véralvadásban, kedvező hatással van a szívizom működésére, és a szervezet további 140 reakciójában vesz részt.

Foszfor: Második legnagyobb előfordulású elem az emberi szervezetben. Karbantartja a vér PH-ját, és nélkülözhetetlen a test növekedéséhez. A kalciummal együtt elősegíti a csontszövetek felépítését és minőségének megtartását.

D3-vitamin: Zsírban oldódó vitamin, szükséges a csontok növekedéséhez, elősegíti a kalcium beépülését. Segíti a foszfor anyagcseréjét. Fontos elem az idegrendszer működéséhez és a véralvadáshoz. Egyre több tanulmány mutat összefüggést az alacsony D3-vitamin szint és a csontritkulás, a szív- és érrendszeri, valamint egyéb krónikus betegségek között. A napfény az elsődleges forrása. A gyermekek, idősek, és a sötétebb bőrszínű emberek, vagy akik idejük nagy részét beltéri tevékenységgel töltik, azon csoporthoz tartoznak, akiknek különösen oda kell figyelniük, hogy elegendő D3-vitamint kapjanak.

Króm: Nélkülözhetetlen a zsírok és a cukrok anyagcseréjéhez a szervezetben. A króm a glükóz-tolerancia faktor (GFT) egyik alkotója, amely az inzulin hormonnal együtt szabályozza a szénhidrát-anyagcserét és glükóz egyensúlyt a szervezetben. A szervezetnek szüksége van krómra annak érdekében, hogy a cukrot közvetlenül a véráramból a sejtekhez tudja közvetíteni, ahol a cukor energiává alakul az inzulin hatásának segítségével. A testünk természetes súlyszabályozásában is fontos szerepet játszik. Segít csökkenteni a triglicerid és koleszterin szintet, támogatva ez által a szív- és érrendszer egészségét. Krómhiány következményeként indokolatlan cukor utáni sóvárgás, hányinger érzete, energiahiány és rossz hangulat alakulhat ki. India kivételével a legtöbb országban az átlagos króm-bevitel jóval alatta marad a nemzetközi ajánlásoknak. A fűszerek gazdag krómforrások, ez lehet a magyarázat arra, hogy az indiaiak miért kapnak többet ebből a létfontosságú ásványból.

Cink: Több, mint 200 különböző enzimnek az alkotóeleme, amelyek szerepet játszanak az emésztésben, szaporodásban, és a sebek gyógyulásában is. Nélkülözhetetlen elem az agy valamennyi enzimmel kapcsolatos reakciójában. Segíti a szervezetből eltávolítani a nehézfémeket (pl. kadmium, higany, ólom). A cink az immunrendszer működésében is fontos szerepet játszik, mivel az úgynevezett T-linfociták (ölősejtek) képződéséhez szükséges, amely sejtek a vírusok elleni hatékony küzdelemben vesznek részt. A cink döntő szerepet játszik a DNS-szintézisben (genetikai kódolás), ezért különösen fontos a sejtosztódásnál, a normális növekedésnél és fejlődésnél a terhesség alatt, gyermekkorban és serdülőkorban.
Cinkhiány alakulhat ki:
- gyomor és bélrendszeri betegségben
- nem megfelelő vegetáriánus étkezés esetén
- terhesség, vagy szoptatás idején
- sarlósejtes vérszegénységben
- alkoholbetegségben.

Szelén: Segít megőrizni védekező képességünket, összetevője fontos antioxidáns enzimeknek, fehérjének, amelyek fontosak egészségünk fenntartásához. Pótolhatatlan szerepe van a szívizom védelmében, segíti a normális növekedést és a férfiak termékenységét, megköti a nehéz fémeket és meggátolja a beépülésüket az emberi szervezetbe. A szelén fontos szerepet játszik az immunrendszer támogatásában, elengedhetetlen a normális pajzsmirigy hormon termelődéséhez. A legtöbb európai országban alacsony a szelénszint. Finnországban már 1984 óta adnak szelént a talajjavításhoz.

Kálium: A nátriummal együtt szabályozza testünk megfelelő vízháztartását, felelős a vízkiválasztásért. Energiát kölcsönöz az izmoknak és nélkülözhetetlen a fehérjék szintézisében.

Nátrium: Mint a kálium, a nátrium is részt vesz a szervezetben a savak és lúgok közötti egyensúly megtartásában. Szerepe van az idegi inger átvitelben is. Fenntartja az ozmózisnyomást a szövetekben. Serkenti a vesék működését, és gátolja a vesekövek képződését.

Mangán: Segíti a kötődést számos enzimhez, ásványhoz és vitaminhoz. Fontos a sejtek megfelelő kifejlődéséhez, a pajzsmirigy hormonális működéséhez. Kedvezően befolyásolja a vércukor szabályozását, hatással van az izmok közötti ingerület átvitelre. Jelentősen befolyásolja az immunreakciókat, antioxidáns hatású.

Növényi kivonatok:

Kardamom: Segíti az emésztést és stimulálja a tápanyagok felszívódását, görcsoldó és puffadáscsökkentő hatású.

Édeskömény: Elősegíti az emésztést, enyhe nyálkaoldó, gyulladáscsökkentő hatású.

Igazi édesgyökér: Segíti az emésztő szervek működését, helyreállítja a felső légutak nyálkahártyáját, enyhíti a nyombélfekély és az epekólikák lefolyását.

Takarmánylucerna: Elősegíti az emésztést, és pozitív befolyással van a gyulladásos megbetegedéseknél, ízületi gyulladásnál, és javítja a koleszterinszintet.

További növényi kivonatok:

Melasz: Édesítőszer, amely nagyon értékes az emberi szervezet számára, számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek javítják az emberi szervezet egészségi állapotának minőségét. A cukornádmelasz a nádcukor gyártásának értékes mellékterméke.

Piros szőlőlé: Sok flavonoidot tartalmaz és jó atioxidáns.

Almalé: Megfelelő tannin-forrás. Az alma lé fogyasztása előnyös cukorbetegség, hasmenés, láz és szívpanaszok esetén. Javítja a széklet szerkezetének minőségét.
Fekete bodza kivonat: Kiegészíti a fenti gyógynövényeket, és elsősorban a természetes színezék szerepét tölti be.

A termék megrendelhető: Izsó Erika 061 706-9939 vagy [email protected]

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: