Lisztérzékenység- táplálékod legyen az orvosságod!
Ossza meg ismerőseivel
Lisztérzékenység- táplálékod legyen az orvosságod!
Dr. Kacsó Kornélia- Meggyógyulsz.com Egészségközpont

Lisztérzékenység- táplálékod legyen az orvosságod!


Miről szól ez a tanulmány?

- A kialakulásának okairól
- A betegség tüneteiről
- Lelki okairól
- Érdekességek a betegségről
- Alternatív kezelési módokról

A lisztérzékenység az egész szervezetet érintő autoimmun betegség. A lisztben, gabonafélék anyagában található glutén fogyasztás hatására sérül a vékonybél nyálkahártyája. Ez emésztési panaszokat és tápanyag felszívódási zavarokat okoz. Gyermekkorban általában gyakoribb az előfordulása (tünetei krónikus hasmenés, puffadás, hasi fájdalom). A felnőttkorban kialakuló lisztérzékenység gyakran félreérhető, mert nem hasi tüneteket produkál. Tévhitnek számít, hogy a lisztérzékenység egy örökletes betegség! Sokáig lappanghat a szervezetben, ezért oda kell figyelni az árulkodó tünetekre már időben. Tehát a felszívódási zavarok hosszútávon hiányállapotokat idéznek elő a szervezetben, melynek első jelei a fogyás és a folyadék visszatartása (a bélnyálkahártya miatt nem tud a táplálék, tápanyag rendesen felszívódni).

Tünetei: (minden egyes életkorban változó)

Csecsemőkorban: hasmenés, zsírszéklet, hasi fájdalmak, a fejlődés lelassulása. Az első tünetek a gabonatartalmú ételek bevezetését követően pár hónappal jelentkeznek.
Gyermekkorban: hasmenés, zsírszéklet és hasfájás, fokozott gázképződés, súlycsökkenés. Soványság, és a gázos belek miatt előredomborodó has.
Felnőttkorban: vérszegénység, has puffadás, hasmenés.

Lelki okai:

Az élelmiszerallergiák hátterében mindig az elfogadás, a befogadás hiánya áll fent. Vagyis a lisztérzékenység mögött is a gabona, a tápláló erő el nem fogadása mutatkozik meg (tudat alatt tiltakozás az életet adó tápláléktól). Enyhébb esetben a szülők elleni korai lázadás, dacra vezethető vissza a betegség lelki oka.

Érdekességek a betegség kialakulásának történetéből:

• Az orvoslás már 100 éve kiderítette, hogy a gabona és kenyérfélék bélpanaszokat okozhatnak
• A II. világháború ideje alatt rengetegen nem jutottak kenyérhez, így ez idő alatt nem is volt jelen a lisztérzékenység az emberek körében, de ahogy újra elkezdtek gabonát fogyasztani, ismét előjöttek a tünetek (bélfertőzés, lisztérzékenység stb.)
• Az 1960-as években sikerült kimutatni a vérből a gluténellenes antitestet és leírni a vékonybél szövettani eltérését. Már akkor tudták, hogy ezt a szövettani eltérést nagyon sokféle ok kiválthatja.
• Japánban és fekete Afrikában ez a betegség ismeretlen, a lisztérzékenység leggyakoribb előfordulási helye Európa
• Egy 2002-es magyarországi felmérés szerint minden 344. ember lisztérzékeny

Alternatív kezelési lehetőségek:

A mai orvostudományban sokféle módszer áll rendelkezésre, hogy ezt a betegséget kezelje, de megszüntetni sajnos véglegesen nem tudja. Azonban az alternatív módszerek hatásosabbnak és emberbarátibbnak bizonyulnak. Ilyen például a Biorezonancia. . A végleges gyógyulás nem abban áll, hogy örök életünkre diétára vagyunk kötelezve, és meg kell tanulnunk együtt élni a betegséggel. A gyógyulás és a pontos diagnózis érdekében célszerű Biorezonanciás teljes körű kivizsgálást végezni, mert nem csak, hogy fájdalommentes, hanem nagyon pontosan felderíti a probléma valódi okát és helyét is! Ezzel együtt megkezdődhet a kezelés, ami szintén alternatív módszerrel történik. Első körben természetes táplálék kiegészítőkkel és személyre szabott biorezonanciás kezeléssel, ki kell üríteni a szervezetből a felgyűlt méreganyagokat, majd meg kell szüntetni a hiányállapotokat, azaz fel kell tölteni a testet természetes szerekkel. Ha az ok van megszüntetve, akkor a tünetek is megszűnnek!

 

Forrás:

http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Liszterzekenyseg?id=316
http://www.natursziget.com/egeszseg/20101208-a-liszterzekenyseg-gyogyithato-2
http://www.webbeteg.hu/cikkek/allergia/12041/glutenintolerancia

 

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: