Bőrkiütései vannak?Gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik?
Ossza meg ismerőseivel
Bőrkiütései vannak?Gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik?
Medical Partner Humán Diagnosztikai Laboratórium

 Bőrkiütései vannak?Gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik?
A Foodtest megoldást jelenthet problémáira

Rohamosan közelednek az ünnepek, ebben az időszakban szívesen fogyasztunk finomabbnál finomabb ételeket.
Azonban, ha ételintoleranciánk van az ínycsiklandozó ételek akár árthatnak is nekünk, ezért fontos tudnunk, hogy nincs e bármiféle ételérzékenységünk.
A megfelelő táplálkozás nagyban megkönnyítheti életünket.
A Foodtest ételintolerancia vizsgálattal kimutathatók az ételérzékenységek, mely alapján egyénre szabottan kialakítható a megfelelő étrend, így elkerülhető az étkezések utána rosszullét.


Mi az ételintolerancia?


Ételintoleranciának nevezzük, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, vagy felszívódás után kórós immunreakciót váltanak ki.
Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja a beteg életminőségét.
Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás hatására, kumuláltan jönnek elő.
Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszűntethető.
A FOODTEST gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.

Az ételintolerancia tünetei:


- Emésztőrendszer zavarai
Gyomortáji fájdalom, hasi puffadás, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kóros elhízás

- Bőrproblémák
Ekcéma (atópiás dermatitis), viszkető bőr és egyéb bőrkiütések

- Központi idegrendszer zavarai
fejfájás, migrén, csökkent koncentrációképesség, hangulati és viselkedésbeli változások, depresszió, szorongás, fáradtság, gyermekeknél hiperaktivitás és tanulási nehézségek

- Légzőszervi betegségek
orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, asztma

- Váz-és izomrendszeri problémák
izületi fájdalmak, izületi gyulladás, izomfájdalom és gyengeség

Az ételintolerancia okai


Enzim defektus


Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni. Az emésztetlen táplálék ozmotikus hatása révén folyadék és sófelszívódási gondokat okoz, illetve a belekben lévő baktériumok hatására savak keletkeznek belőle, melyek bélproblémákhoz vezetnek.


Gyógyszerek, kémiai anyagok


Az ételintolerancia gyógyszerek mellékhatása is lehet. A gyógyszerek reakcióba lépnek az élelmiszerben található komponensekkel, mint a koffein, szalicilátok vagy hisztaminok. További kiváltó ok lehet a szulfid formájú élelmiszeradalékok, tartósítószerek jelenléte.


Toxikus komponensek


Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.

Mi a FOODTEST?

• A FOODTEST a laboratóriumunkban alkalmazott Genarrayt Microarray 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés, mely a jelenleg létező leghatékonyabb ételintolerancia teszt.
• A FOODTEST egyidejűleg 221 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.
A meghatározható antigének teljes listáját megtalálja a www.foodtest.hu honlapon.
• Mindössze pár csepp vérminta szükséges. A mintavételt akár otthonában is elvégezheti!
• A FOODTEST segítségével az erős immunválaszt és kellemetlen tüneteket okozó élelmiszerek kizárhatók, illetve kiválthatók az étrendből, így az életminőség jelentősen javítható.


Medical Partner Humán
Diagnosztikai Laboratórium
cím: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
tel: 06 1 424 09 69
email: [email protected]

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: