Hüvelyi, hüvelyingerléses orgazmus. Női orgazmus tanulható, fejleszthető
Ossza meg ismerőseivel
Hüvelyi, hüvelyingerléses orgazmus. Női orgazmus tanulható, fejleszthető
Molnár Tamás Szexa

A hüvelyi orgazmus problémaköre                  Részletesebben:   http://szexa.hu

A hüvelyi orgazmus tanulható gyakorlatokkal, segédeszközökkel, az esetleges lelki gátak lebontásával.

 Hüvelyi orgazmus, azaz hüvely orgazmus létezik? Vagy csak hüvelyingerléses orgazmus van? Közösülés közben is lényegében kívülről és belülről is a csikló feje, illetve törzse kap ingerlést. Akkor miért beszélnek hüvelyen belüli G pont orgazmusról?

Molnár Tamás szexuálterapeuta szerint a fogalmi káosznak a hátterében azok a többször kontrollált, ellenőrzött kutatások állnak, hogy fiziológiailag, azaz fizikailag mérhető módon nem sikerült lényeges eltérést kimutatni korszerű műszerekkel sem, a között a két helyzet között, hogy ha egy nő úgy éri el az orgazmust, hogy csak kívülről a csiklóját ingerli, és aközött, hogy -a csiklótájékot teljesen kihagyva-, csak a hüvelyt éri ingerlés. Ezek alapján a szexológusok egy része azt állítja, hogy csak egyféle női orgazmus van. Legtöbbjük szerint ez csiklóorgazmus. A hüvelyi orgazmus kifejezés is hibás, mert csak hüvelyingerléses orgazmus van, melynél elkerülhetetlen a csikló és csiklótájék közvetett ingerlése.

A hüvelyi orgazmus elérésére való törekvés Molnár Tamás szerint, sokaknál kulturális és társadalmi okokra vezethető vissza. Egyébként logikátlan és irreális elvárásnak tűnik, hogy a nagyon gyengén beidegzett hüvely közösülés közbeni ingerlésétől várjuk a „normális”, „teljes”, „rendes” orgazmus átélését. A csiklóban sok ezerszer több ideg szolgálja a szexuális izgalom fokozását és az orgazmus elérését. Hiszen anatómiailag is (pl az embrionális fejlődést tekintve) a csikló felel meg a férfiak hímvesszőjének. A hüvelyi orgazmus fontosságát és létét állító szexológusok viszont a G pontra (területre) szoktak hivatkozni, mely relatív jobban beidegzett mirigyszerv a hüvely falában. Minden bizonnyal anatómiailag ennek megfeleltethető a férfiak prosztatája, mely szintúgy egy mirigyszerv a végbélnél. A mirigyszervek és környéküknek érzékenysége, ingerelhetősége pedig tapasztalatok, gyakorlatok, technikák segítségével fejleszthetőek!!

Úgy juthatunk talán legkönnyebben a hüvelyi orgazmus problémakörének áthidalásához, ha a G pontra és stimulációjára fordítunk nagyobb figyelmet. Közben erősítve a PC izmokat. Lásd Lásd kegel gyakorlatok.

De akkor miért van az, hogy a férfiak igen kis arányban preferálják a prosztataingerléses, vagy prosztatamasszázsos orgazmust? Igen kevesen képesek rá, sok tapasztalat, technikai ügyeskedés után.

Molnár Tamás véleménye az, hogy mert a végbélingerlés, vagy anális közösülés biológiai értelemben nem funkcionális (nincs szerepe az egyéni és az evolúciós fejlődésben), addig a hüvelyi közösülés funkcionális, mert nélkülözhetetlen a fajfenntartáshoz.

„Szerintem semmilyen logikával sem következik az, hogy akkor ez alapján, nevezzük diszfunkcionálisnak a csikló gazdag beidegzettségét és mindenáron a hüvelyi orgazmus, vagy G pont orgazmus megélésére kellene törekedni. Vagy csak a hüvelyi orgazmust tartani „normálisnak”. Feltétlenül elérendő cél legyen a hüvelyi orgazmus.” – mondja Molnár Tamás. Kultúránk zsidó-keresztény gyökereiből, egyházaink ortodox tanításai is sugallhatták azt, hogy azért szeretkezünk, hogy gyerekünk legyen. Ahhoz pedig a csiklónak nem sok köze van. A gyereknemzés a közösüléshez kötődik, ezért az érett, felnőtt nőnél elvárható, hogy a közösülésben élvezzen el.

Ezért lehet a kultúránkban ez az érthetetlen nyomás, elvárás, mind a férfiak, mind a nők részéről, hogy egy nőnek legyen hüvelyi orgazmusa. A képzőművészeti, irodalmi alkotásaink is szinte csak a közösülés gyönyörét ábrázolják, „tanítják” nekünk.

Számomra, szexuálterapeutának nem az a feladatom, hogy a kultúránkat megerőszakolva, a tudományos információk átadásával, meggyőzzem a párokat hogy biológiailag indokolatlan, hogy hüvelyi orgazmus elérését megtanulják. Nekem tudomásul kell vennem, hogy ebben a kultúrában élünk, ahol érték a hüvelyi orgazmus. Sajnos túlzott mértékben, mert mítosza van. Pszichológiailag, érzelmileg pl biztosan más élmény közösülés közben. Ha van rá megbízható, szexuálterápiás eszközöm, hogy segítsek a hüvelyi orgazmus útjában álló lelki gátak leküzdésében, a hüvelyi orgazmus megtanításában, ezt kötelességem megtenni, ha valaki ezt szeretné, erre vágyik.

Megnyugtathatok mindenkit, hogy vannak ilyen eszközök a hüvelyi orgazmus eléréséhez, annak tanulásához!” – bíztatja Molnár Tamás szexológus azokat a párokat, akik a hüvelyi orgazmus elégtelensége miatt keresnek szexuálterapeutát. A honlapomon konkrét technikák, valamint egy hüvelyi orgazmus hiányos nő terápiájának esetismertetése is megtalálható.

A neorfeudista szexuálterapeuták hazánkban is freudi alapon támadták freud elméletét (Csiklóorgazmus van, de "gyermeki". Külön hüvelyi orgazmus is van, az az érett, felnőttes.)

Személyiségvizsgálak százai bizonyítják, hogy nincsenek alacsonyabb személyiségfejlődési fokon azok a nők, akik a csiklóorgazmust részesítik előnyben, bár hüvelyingerléses orgazmusra is képesek.

A neofreudisták szerint csak egyféle orgazmusa van a nőnek (Korrigálják Freudot), mivel csak egy női orgazmusközpont van az agyban. Sokan még ezt a régi, a tudomány által túlhaladott megközelítést vallják a szexuálterápiájukban is. Holott a modern MRI kutatások bizonyítják, hogy más agyi központok lépnek aktív állapotba hüvelyi és csiklói orgazmus esetén.

Szexa    

Szexuális zavarok gyógyításáról részletesen:  http://szexa.hu

[email protected]         +36 70 215 5455

 

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: