Gyermekének gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik? Bőrkiütései vannak?
Ossza meg ismerőseivel
Gyermekének gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik? Bőrkiütései vannak?
Medical Partner Humán Diagnosztikai Laboratórium

 Gyermekének gyakran fáj a feje? Emésztési problémákkal küszködik? Bőrkiütései vannak?


A FOODTEST megoldást jelenthet.

A 4,5 éves Sz.B. édesanyja tartós beteg gyermeke állapotán kívánt javítani. A gyermek ideggyógyászati kivizsgálás alatt állt és erőteljes ekcémája miatt éjszakánként nem tudott aludni. FOODTEST vizsgálatát ez év májusában végeztük el. Leletén a pozitív értéket adó élelmiszerek között több erős pozitivitású anyag volt megtalálható a tej, tejkészítmények, illetve a gabonafélék és zöldségfélék csoportjából. A vizsgálat eredményének figyelembevételével lett a gyermek speciális étrendje kialakítva. A gyermek neurológia vizsgálata és kezelése jelen pillanatban is zajlik, ám ekcéma tekintetében teljesen tünetmentessé vált, így a gyermek mindennapi életét megkeserítő viszketés és alvási probléma megszűnt.

Mi az ételintolerancia?


Ételintoleranciának nevezzük, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, vagy felszívódás után kórós immunreakciót váltanak ki.
Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja a beteg életminőségét.
Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás hatására, kumuláltan jönnek elő.
Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszűntethető.
A FOODTEST gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.

Az ételintolerancia tünetei:


- Emésztőrendszer zavarai
Gyomortáji fájdalom, hasi puffadás, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kóros elhízás

- Bőrproblémák
Ekcéma (atópiás dermatitis), viszkető bőr és egyéb bőrkiütések

- Központi idegrendszer zavarai
fejfájás, migrén, csökkent koncentrációképesség, hangulati és viselkedésbeli változások, depresszió, szorongás, fáradtság, gyermekeknél hiperaktivitás és tanulási nehézségek

- Légzőszervi betegségek
orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, asztma

- Váz-és izomrendszeri problémák
izületi fájdalmak, izületi gyulladás, izomfájdalom és gyengeség


Mi a FOODTEST?

• A FOODTEST a laboratóriumunkban alkalmazott Genarrayt Microarray 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés, mely a jelenleg létező leghatékonyabb ételintolerancia teszt.
• A FOODTEST egyidejűleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.
A meghatározható antigének teljes listáját megtalálja a www.foodtest.hu honlapon.
• Mindössze pár csepp vérminta szükséges. A mintavételt akár otthonában is elvégezheti!
• A FOODTEST segítségével az erős immunválaszt és kellemetlen tüneteket okozó élelmiszerek kizárhatók, illetve kiválthatók az étrendből, így az életminőség jelentősen javítható.

Medical Partner Humán
Diagnosztikai Laboratórium
cím: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
tel: 06 1 424 09 69
email: [email protected]

Vélemények (1)
Progastro Probiotikumok: nullNagyon gyakori a leírt eset és nagyon helyesen elvégezték a tesztet. Az allergitát okozó ételek elhagyása mellett azonban nagyon fontos a bélflóra rendezése, mert ez fontos szerepet játszik. Ilyen idős gyermeknek a ProGastro KID szedését javasolnám. Pelle Judit dr. gyermekgyógyász szakorvos

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: