Bióaktív kékjód
Ossza meg ismerőseivel
Bióaktív kékjód
Konzunion-Akupunktúra Online Bt

Bióaktív kékjód

Gyártó: prof.dr.Török és fia Bt.
Minősítés: OÉTI: 7105/2010

A szervezetünk normális fizikai, szellemi és érzelmi aktivitáshoz az anyagcsere folyamatok optimális működéséhez szükségesek a pajzsmirigy hormonok, melyeknek legfontosabb eleme a jód.
A jód táplálékkal kerül a szervezetbe. Hiányos bevitele a hormonképzés, majd az anyagcsere-folyamatok csökkenéséhez vezethet. Hazánk több mint 80%-ában a talajok, a vizek és így a táplálékok jódtartalma nem fedezi a lakosság jódszükségletét. A szükséges jódpótlást jódozott sóval, nagyobb szükség esetén (pl. áldott állapot, szoptatás) jódtablettával, jódos ásványvízzel oldják meg. A gégefőn lévő pajzsmirigy játssza a főszerepet a hormon-háztartásunkban, amely a vérkeringésből felvett jódból két hormont termel: a tiroxint és a trijódtirozint. A tiroxin segíti elő a test növekedését, a szervezet, az agy és az idegrendszer fejlődését. A jód életfontosságú nyomelem, a pajzsmirigynek jódra van szüksége, és minden sejtünknek a pajzsmirigy által termelt hormonokra van szüksége, nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő anyagcseréjéhez és az energiatermelő folyamatokhoz. Különböző életkorban különböző súlyú következménye lehet annak, ha a pajzsmirigy nem termel elég tiroxint:

- Jódhiányos golyva kialakulása (a nyak első részének megvastagodása a pajzsmirigy szöveteinek burjánzása).
- Újszülötteknél a hormonhiány miatt bekövetkező szellemi visszamaradottság: súlyos esetben kreténizmus.
- Gyerekeknél növekedési visszamaradás, kisebb intelligencia-hányados (IQ).
- Felnőtteknél az anyagcsere lelassulása, levertség, lassú gondolkodás és beszéd, súlygyarapodás, az érzelmi élet elszürkülése (összetéveszthető a depresszióval).

Az ENSZ és a WHO 1985-ben arra hívta fel tagállamait, hogy 2005-ig számolják fel a jódhiány okozta betegségeket. Ez nagy feladatot ró a magyar egészségügyre. A népegészségügyi program 2010-re kívánta 2%-ra csökkenteni a golyva előfordulásának gyakoriságát. A jelenlegi helyzet szerint hazánk nem éri el az elvárt szintet. Magyarország területének jelentős részén a jódhiányos golyva többszörösen meghaladja a kitűzött értéket.

Több évtizedes tudományos kutató-fejlesztő munkával és számos állatkísérlettel igazolt Bioaktív kékjód+: egyszerűen adagolható, gazdaságos, jól tárolható, íztelen, szagtalan, stabil, nem toxikus, nem illékony, intelligens készítmény. Ha a szervezet számára már elegendő a jód, akkor a felesleg néhány órán belül kiürül.
Minőségét megőrzi: a gyártástól számított 12 hónapig. (a lejárati dátum a címkén feltüntetve).
Tárolás: hűvös helyen, 4-20 ˚C között. Felbontás után 6 hónapon belül felhasználandó!A Bioaktív kékjód+ a jódhiány pótlására ajánlott, és kizárólag az előírt mennyiségben szedhető!

A szervezet jódszükséglete:
(a WHO, UNICEF és a Nemzetközi Jódbizottság ajánlása)


Korosztályok                       µg/nap                 Bioaktív kékjód
                                                                        [csepp/nap]
Óvodások                              100                             2
Iskolások (7-10 év)                 100                             2
Iskolások (11-14 év)               150                             3
Felnőttek                               150                             3
Áldott állapotban                  150                             3
Szoptatás alatt                      200                             4

Felhasználás: Kortól, állapottól és az előírásoktól függően napi 1 vagy 2 vagy 3 cseppet nyelvre cseppentve lenyelni, vagy kevés tiszta vízbe cseppentve öblögetve lenyelni naponta egyszer étkezés előtt. A készítményt minden használat előtt jól fel kell rázni. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
A Bioaktív kékjód+ egy cseppje 50 µg aktív jódnak felel meg. Fogyasztható úgy is, hogy egy liter tiszta vízbe cseppentjük az előírt napi adagot és azt a nap folyamán megisszuk.
Gyermekek elől elzárva tartandó!

Használat előtt felrázandó!
A pajzsmirigy fokozott működése (hipertireózis) esetén mindenféle jódpótlás szigorúan tilos!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: