Nem csodaszer, de a hatása csodálatos! Mit tartalmaz és miben más a Glükozkondro® Egészségvédő Termékcsalád?
Ossza meg ismerőseivel
Nem csodaszer, de a hatása csodálatos! Mit tartalmaz és miben más a Glükozkondro® Egészségvédő Termékcsalád?
Nem csodaszer, de a hatása csodálatos! Mit tartalmaz és miben más a Glükozkondro® Egészségvédő Termékcsalád?


Az ízület felépítése: a csontok teherviselő felszíneit porcszövet borítja, mely a fizikai igénybevétlenek megfelelően alakult ki. A porcszövet alapállományában a kodorciták kondronokban helyezkednek el. Az alapállomány szerkezete az ízfelszíntől és a porcsejtektől való távolságtól függően változik. A mátrix felépítésében résztvevő molekulák nagy részét proteoglikánok teszik ki, melyek a rosthálózatot képező kollagénmolekulákhoz kapcsolódnak.

Az ízületi porckopás (artrózis) világszerte a leggyakoribb mozgásszervi betegség, a felnőtt lakosság 15%-át érinti az ízületi fájdalmak és a rokkantság leggyakoribb okozója. Az idősebb korosztályban sokkal gyakrabban fordul elő. A degeneratív elváltozások főleg a teherviselő ízületekben alakulnak ki, a csípő- és a térdízület érintettsége a leggyakoribb. Az artrózis a porcszövet elsődleges pusztulása, melyhez következményes csontelváltozások társulnak: a porc alatti csont megvastagodása, az ízületek mellett csőrszerű kinövések (oszteofiták) és csontciszták. Az artrózis leggyakrabban a kéz kisízületeit és tehertartó nagyízületeit (csípőízület, térdízület, gerincoszlop) sújtja.

A fájdalom okozta mozgásszegénység izomsorvadáshoz, az ízületi tok és szalagok gyengüléséhez, ezáltal az ízületek instabilitásához vezet. A betegek részéről is nagyon nagy az igény a tünetek enyhítésére, a betegség kialakulásának megakadályozására vagy legalább előrehaladásának feltartóztatására.

Az artrózis előfordulása

Magyarországon pontos adatok nem állnak rendelkezésre, de becslések szerint mintegy 1-1,5 millió ember szenved az artrózis valamelyik formájában. Jellemzően az idősebb kor betegsége. A családorvosok praxisában minden negyedik látogatás oka az artrózis, a nem szteroid gyulladás gátlók felét is artrózis okozta fájdalom enyhítésére írják fel. 60 év felett az emberek 80%-ánál lehet kimutatni artrózisra utaló jeleket röntgenfelvételen, és 60%-uknál enyhébb-súlyosabb tünetek is mutatkoznak. A társadalom öregedésével az artrózis népegészségügyi jelentőségének további növekedésére számíthatunk.

Az artrózis okai


Az okok szerint az artrózist elsődleges és másodlagos típusokra osztályozzuk. A másodlagos más betegséghez (pl. cukorbetegség, veleszületett csontváz rendellenességek, stb.) társul, vagy korábbi balesetek során elszenvedett ízületi sérülések talaján alakul ki. Artrózishoz vezethet az ízületek egyenetlen terhelése is (pl. egyik végtag rövidebb, az állkapocs ízületi porc kopása fogzárási rendellenességek miatt, stb.). Az ízületek fokozott terhelését a jelentős testsúlyfelesleg tovább súlyosbítja.

Az elsődleges artrózis oka az ízületi porc víztartalmának csökkenése a kor előre haladtával. Ez csökkenti a porc proteoglikán tartalmát, ami által a kötőszöveti (kollagén) rostok sérülékennyé válnak. A porc fokozatosan elvékonyodik, az ízületi folyadék mennyisége csökken, a felszínek súrlódása fokozódik. A fokozott súrlódás, gyulladásos fellángolásokat eredményez, ami tovább pusztítja a porfelszíneket. A csontokon csőrszerű kinövések keletkeznek, a csont ízület alatti része megvastagszik, állománya sűrűbb lesz. Ezek kompenzáló jelenségek, a „természet” így próbálja korrigálni az ízület egyensúlyának megbomlását, de egyben további szövődményeket, pl. idegek becsípődését okozhatják, tovább súlyosbítva a beteg szenvedéseit.
Az elsődleges artrózis gyakoribb elsőfokú rokonok között – ez genetikai hajlam szerepére utal.

Az artrózis kezelése

Az egészséges porcra jellemző az anabolikus és katabolikus folyamatok egyensúlya, a porc átépülése, artrózisban ez az egyensúly megbomlik. A porcvédő szerek az anabolikus folyamatokat erősítik és a katabolikus folyamatot gátolják.

A fájdalomcsillapítók, nem szteroid gyulladáscsökkentő és a lokális szteroid gyógyszerek alkalmazása a tüneti kezelés segédeszközei.

Az artrózis megelőzésében, illetve hosszú távú hatékony kezelésében a porcvédő szereknek jut a legfontosabb szerep. 2003-ban jelent meg az EULAR (European League Against Rheumatism = Európai Reumaellenes Liga) térd artrózis kezelésére vonatkozó szakmai irányelve, amelyben mind a kondroitin-szulfát, mind a glukózamin-szulfát klinikai vizsgálatai a legmagasabb evidencia szintű értékelést kapták. Az orális porcvédő szerek két legfontosabb hatóanyaga a glukózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát.

Rövid bemutató és összefoglaló a fő hatóanyagokról:

KONDROITIN-SZULFÁT

A kondroitin a legnagyobb mennyiségben jelenlévő glukózamino-glikán, így a porc vízmegkötő-képességéért, rugalmasságáért felelős. A kondroitin legjellemzőbb tulajdonsága, hogy még a glukózaminoknál is nagyobb mennyiségben képes megkötni vizet. A kondroitin szulfát a szervezetben fiziológiásan előfordul. A szájon át adott kondroitin-szulfát gyorsan felszívódik a gyomor traktusból és célzottan az ízületekben halmozódik fel. A szájon át adott adott kondroitin-szulfát kezelés hatására az ízületi folyadékban mennyiségi és minőségi változások történnek. A porcszövet leépülésekor kimutathatóan csökken a porcban a kondroitin mennyisége és a porc víztartalma. A kondroitin-szulfát fokozza a porcsejtek proteoglikán és kollagén szintézisét, segíti a porc rugalmasságának helyreállítását. A porcot bontó enzimek inaktiválásában is részt vesz, ezáltal gátolja a porcpusztulást és gyulladás gátló hatású. Az ízületekben növeli a hialuronsav-szintet, emeli az ízületi folyadék viszkozitását.

Számos klinikai vizsgálat bizonyítja a kondroitin-szulfát hatékonyságát.
A protektív hatásosságára vonatkozó hosszú távú vizsgálatok manapság kerülnek a kiértékelés stádiumába. A legutóbbiban 622 térd artrózisos beteg vett részt a multicentrikus (Franciaország, Belgium, Svájc, Ausztria, valamint Észak-Amerika) vizsgálatban, ahol a betegek 2 évig folyamatosan szedtek kondroitin-szulfátot. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a kondroitin-szulfát az artrózis esetén lassítja az ízületi rés beszűkülését és jelentős mértékű fájdalomcsökkenést eredményezett.
Hatása nem azonnal érzékelhető, rendszeres szedéssel 2-3 hét múlva várhatunk hatást. Az elért eredmény azonban a szedés után is hosszú ideig megmarad. Évente 1-2 alkalommal 2-3 hónapos ciklusokban ajánlott szedni. Terhes és szoptató kismamák elővigyázatosságból ne szedjék, mert várandós szervezetben nem vizsgálták hatását.

GLÜKÓZAMIN-SZULFÁT

A glükózamin endogén anyag, normál alkotó eleme az ízületi porc alapanyagát képező poliszacharid láncoknak, valamint az ízületi folyadékban jelenlévő glukózaminoglikánoknak.

Szájon át adagolva a bejuttatott hatóanyag 90%-a szívódik fel a bélrendszeren keresztül, s a hasznosuló anyag az ízületi folyadékba is kiválasztódik.
A glukózamin-szulfát klinikai hatékonyságát többen vizsgálták, farmakokinetikai hatásait orális és intravénás beadása után is vizsgálták állatkísérletekben. Az embereken végzett farmakokinetikai vizsgálatok megerősítették az állatkísérletekben kapott eredményeket.
3 év után a glükózamin-szulfátot szedő betegcsoportban szignifikánsan kisebb mértékben szűkült az ízületi rés, azaz kevésbé pusztult a hyalinporc a térdízületben.
A glukózamin-szulfát adagolása kúraszerű, 3 havi adagolást követően 2-3 havi szünet következik, majd ismételten szedhető a gyógyszer.

HIALURONSAV

A hialuronsav, természetes polimer, különösen magas koncentrációban található a porcokban, illetve az ízületi folyadékban.

Az ízületekben három fontos feladata van:

A hialuronsav adja az ízületi folyadék jellemző viszkoelasztikus tulajdonságait, csúszásfokozó, rázkódás elnyelő és filter funkciókkal ruházva fel az ízületi folyadékot.
A hialuronsav második fontos feladata, hogy a teljes ízületi felszínt beborítja, így mechanikai védelmet nyújt az alatta lévő struktúráknak.
Harmadik fontos szerepe, hogy alkotóeleme az extracellularis mátrixnak, hozzá kapcsolódnak az aggrekán oldalláncok.

Kakastaréjból vagy bakteriális fermentációval állítják elő. Az ízületi porc „repair”-folyamatainak aktiválódását indukálja, egyes kísérleti modellekben a hialuronsavnak ezen felül gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatása is volt.

A fenti tulajdonságok az ízületi funkciók és az artrózisos állapottal kapcsolatos objektív és szubjektív tünetek javulásával járnak. Kísérletes vizsgálatok kimutatták, hogy egyszeri vagy ismételt adást követően a hialuronsav gyorsan eloszlik az ízületi szövetekben és hosszú időn keresztül ott marad. A beadott hialuronsav maximális koncentrációja főként az ízületi folyadékban mérhető, illetve csökkenő mennyiségekben az ízületi tokban, az ínszalagokban és a környező izmokban.

Mit tartalmaz és miben más a Glükozkondro® Egészségvédő Termékcsalád?

A Glükozkondro® Egészségvédő Termékcsalád hatóanyagaival az artrózis enyhe és középsúlyos változatait képes hatékonyan kezelni, de jellemző rá a preventív, megelőző hatás is.

A fejlesztés során a cél az volt, hogy olyan termékpaletta álljon össze, melynek korszerű hatóanyagai, szervezetünk többféle pontján is képesek legyenek a beavatkozásra. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy termékeinkben lévő hatóanyagok olyan porcerősítő szerek, melyek mennysége a termékcsaládban a terápiás dózis mennyiségét meghaladják valamint a tüneti kezelés mellett a szervezet regeneratív funkcióit is hatékonyan aktiválják, ezáltal kialakul egy természetes védekező mechanizmus is a betegséggel szemben.

Egészségvédő termékeinket a bennük lévő hatóanyagok sokfélesége jellemzi: nemcsak az ízületek, hanem az azok stabilitásához nélkülönözhetetlen kötőszövetekből álló ízületi szalagok egészséges működését, megújulását, regenerálódását is elősegítik, ezáltal egyedivé teszi a piacon lévő, főleg a tüneti kezelésre összpontosító és sokkal kevesebb hatóanyagot tartalmazó porcerősítő szerekkel szemben.

Folyadék készítményben a fő hatóanyagok mellett megtalálható többek között az MSM (metil-szulfonil-metán), mely az emberi szervezetben nagy mennyiségben előforduló kénszállító anyag. Szinte mindenhol szükség van rá: kén található több aminosavban (metioninban, ciszteinben), számos enzimünkben, izmainkat alkotó fehérjében, a porcokban is bőségesen van belőle.

Általában más porcregeneráló készítménnyel együtt adják. Sok található belőle ott, ahol kéntartalmú aminosavak és azokból fehérjék, különböző enzimek képződnek. Nélkülözhetetlen eleme a sejthártyának, jelen van immunrendszeri fehérjékben, kötő- és hámszövetekben, támasztószövetekben, például a porcszövetben.

Bizonyítékok vannak gyulladás gátló hatására is ízületi fájdalmak és izomláz esetén. Támogatja a kollagén képződését, így segítve elő az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét.

A jelenlévő L-prolin és L-glicin aminosavakból a regenerációs folyamat során szervezetünk, C-vitamin segítségével, az emberben izületi porc specifikus II-es típusú kollagént szintetizálja, melynek igen jelentős, mintegy 35%-a glicinből, 10%-a prolinból áll.

A C-vitamin emelett egy kulcsfontosságú tápanyag is, mely többek között testünkben a legfontosabb antioxidáns. A fehérje komponens antioxidáns, rákellenes, magas vérnyomás elleni, koleszterinszint-csökkentő, antibakteriális, antimikrobiális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen anyagok étrendbe történő iktatása nemcsak a betegeknél, hanem minden korosztályú egészséges egyéneknél is egészségvédő hatású.

Egyik kiemelt fontosságú összetevő a csipkebogyó:

A csipkebogyó egyik összetevője védi, sőt újraépítheti az artritisz által tönkretett ízületi szöveteket.
Kaj Winther, a Koppenhágai Egyetem kutatójának vezetésével a csipkebogyóban lévő egyik fehérje gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták. Úgy találták, hogy a fájdalmas ízületi artrózissal, ízületi gyulladással élők a csipkebogyó-kivonat szedése után jobb hangulatba kerültek, jobban aludtak, energikusabbnak érezték magukat.

A kutatók szerint a kivonat védi az érzékeny porcokat, sőt vélhetően segíti regenerációjukat is.
A római világkonferenciát a Nemzetközi Oszteoartritisz Kutatótársaság tartotta. Az oszteoartritisz (artrózis), az ízületi gyulladás leggyakoribb formája, jelenleg nem gyógyítható, az élet során súlyosbodó folyamat. Az érintettek szteroid vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapítókat szednek állapotuk könnyebb elviselése érdekében. A csipkebogyóban lévő aktív hatóanyag természetes alternatívát kínál az élethosszig tartó gyógyszerezéssel szemben.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni továbbá azt is, hogy a 11 féle gyógynövénykomponenst tartalmazó krém termékünk egyedülálló a porcerősítő szerek piacán. Olyan korszerű hatóanyagok találhatóak meg termékeinkben, melyek biológiai hatása, nagyszámú klinikai vizsgálatokkal vannak alátámasztva. Kiemelt hatóanyaga a boswellia serrata kivonat, melynek hatását évezredek óta használják az indiai ayurvédikus gyógyászatban. A gyógynövényi kivonatok igen összetettek, számos, az artrózis szempontjából fontos hatóanyagot tartalmaznak, melyek egymás hatását erősítik.

A hatóanyagok legjellemzőbb tulajdonsága a következő:

Nagy mennyiségű víz megkötéssel az ízületi folyadék egyensúlyát hozzák helyre.
Fokozzák a porcsejtek proteoglikán és kollagén szintézisét, ezáltal a porcok eredeti rugalmasságát állítják vissza.
A porcújraképződésben töltenek be alapvető szerepet, a porcot bontó enzimek inaktiválása révén megállítják a porcok pusztulását.

Gyulladás gátló hatásúk mellett serkentik a sejtekben történő saját (endogén) hialuronsav termelődést, növelik az ízületi folyadék viszkozitását, regenerálják a porcokat és az ízületek mozgékonyságát.

Fokozzák az ízületek, az izmok és azok környékének vérkeringését, ezáltal a helyi vérellátást, javítják a sejtek anyagcseréjét, melegítik az érintett területet.

Ezen hatások összessége az, hogy egészségvédő termékeink használatával rövid idő alatt jelentősen javul a betegek életminősége.

Kezelje fájdalmát kiváló, hatékony szerekkel: www.fajdalom-nelkul.com

Vélemények (1)
Laszlo Selymes: nullNagyon örülök hogy itt is rátaláltam a fajdalom-nélkül webáruházra. Mert amit írnak az nagyon is igaz nekem a glukozkondro masszírozó krém nagyon bevált. A tavasszal a hideg jeges szélben kint dolgoztam és átfázott a derekam és a térdeim nagyon fajták mintha a csontszivacs sugározta volna ki a fajdalmata derekamból. nem tudtam sem ülni sem feküdni, felkelni meg aztán végleg nem. Elkezdtem szedni fajdalom csillapítókat egyre többet és többet a fajdalom csak nem akart el mulani mígnem egy Szombati napon haza kellet mennem a munkából mert sírni kezdtem mozdulni sem bírtam annyira fajt a derekam. Forró fürdő után kutakodni kezdtem az Interneten es rá találtam a webáruházra ahol krémek voltak ízületi es izom fájdalmak kezelésre. Nem volt mit tennem megvetem. bevettem 4 fajdalom csillapítót és lefeküdtem aludni. hétfőn úgy ahogy elvánszorogtam dolgozni. kedd semmi Szerdán a kezemben volt a csomag szerencsére a munkahelyemre hoztak ki. Azonnal megmostam a kezemet feltéptem a dobozt es megláttam a dobozt benne a krémél. Jó illata volt kellemes mentolos de finom. Bekentem a derekamat a térdeimet és vártam mivel mennem kellet dolgozni így felöltöztem és vánszorogtam javítottam tovább a teherautó gumikat. El is felejtettem a krémet bar mintha jobb lett volna. Este mikor mentem haza fele mar ereztem hogy valami jobb. otthon lezuhanyoztam bekentem a derekam és a térdeimet akkor néztem a leírást hogy masszírozni kell 2 -3 percig. Végigaludtam az estet ami 3 hete nem fordult elő velem. Reggel felkeltem fürdés után újabb masszíroz. De mar erezhetően tényleg jobb volt. Dellben megint és este megint kenegettem. másnap mar nem szedtem gyógyszert nem akartam többet mert elegem volt belőlük nem akartam tovább mérgezni magam. A harmadik napon szinte nem is fajt a derekam igaz pitiz meg ereztem de nem volt veszés. A térdeim is rendbe jöttek nem fajnak es kevésbe recsegnek mikor lekel guggolnom. Azóta mar hónapok teltek el a derekam nem faj a térdeim is nagyon jók barmikor letudok hajolni semmi fajdalom. Mindenkinek ajánlom a krémeket. hiszen Nagyobb veszteség otthon ülni és fájni mind fajdalom nélkül járni. köszönöm meg egyszer. Laszlo Edinburgh

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: