Orhidea szelet
Ossza meg ismerőseivel
Orhidea szelet
Orsika27

Tészta:
• 10 dkg margrain
• 5 dkg porcukor
• 3 tojássárgája
• 50 dkg liszt
• 1 cs sütőpor
• csipet só
• 2 dl tejföl
• reszelt fél citromhéj
• 2 ek kakaó
 

Máktöltelék:
• 20 dkg őrölt mák
• 10 dkg porcukor
• 1 reszelt alma
• késhegynyi fahéj
• reszelt fél citromhéj
• 1 dl forró tej
 

Kókuszkrém:
• 3 tojásfehérje
• 20 dkg kókuszreszelék
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg margarin
 

Vaníliakrém:
• 1/2 l tej
• 2 cs vaníliás puding – főzős
• 20 dkg porcukor
• 20 dkg margarin
 

Tetejére:
• kevés őröletlen mák
• kókuszreszelék
 

Orhidea szelet

Elkészítése:
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd előmelegített sütőben megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.
 

Vélemények (5)
Szabó Kalmánné: nullnagyon pepecses süti!
Pintné Tompa Zsuzsanna: nullElkészítem .
Nemesné Oláh Ildikó: nullKi fogom próbálni. Nagyon guszta.

Értékelés leadásához regisztrálj vagy lépj be.

Értékelés: