Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Genetikus eredetű porckorongsérv?

2010. augusztus 12. | írta: Doctor Fit Gerincambulancia | 0 hozzászólás |

A betegeket és orvosokat egyaránt erősen foglalkoztatja az a kérdés, hogy mi okozza a porckorong betegségét. Számos teória van: A biokémiai, mechanikai eredet mellett sokakban felmerült a genetikai eredet is. Erre vonatkozó bizonyíték azonban eddig kevés volt.

Genetikus eredetű porckorongsérv?

A Yokohamai Genomikai Központ munkatársai azonban érdekes és nagyon fontos felismerést osztottak meg a tudományos világgal: Azt állítják, hogy megtalálták a porckorong regenerációjáért felelős géneket, név szerint a THB52-t és az MMP9-et. Azt találták, hogy azokban a betegekben, ahol ez a két gén sérült, súlyos porckorong degeneráció (kopás) kezdődött. Mi következik ebből? Elvileg az, hogy amennyiben a sérült géneket sikerül kijavítani (pl. génsebészeti eljárással) a porckorong megbetegedése visszafordítható.

Persze a teória még további bizonyításra vár, tehát holnap még nem lesz kapható a porckorong sérv elleni pirula.

Forrás: http://www.gerinc-klinika.hu

Doctorfit Gerincambulancia - „Minden ami gerinc”
Központi Rendelő
1134 Budapest, Hegedűs Gyula u. 16.
Bejelentkezés: 0613025556

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »