Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Hajbeültetés nőknek is sikeres! Hajátültetés kopaszodó hölgyeknek.

2011. január 28. | írta: Sikos Plasztikai Sebészet, Hajbeültetés Klinika | 0 hozzászólás |

Sikos Plasztikai Sebészet, Hajbeültetés Klinika

Hajbeültetés nőknek is sikeres! Hajátültetés kopaszodó hölgyeknek.
Sikos Hajbeültetés Klinika tájékoztatója
Hajvonal feltöltés, kiegészítés, előrehozás.

Mikor javasolható hajbeültetés nőknek:

* Öröklött, női kopaszodás okozta hajhiányok pótlása

* Elülső hajvonal feltöltés, kiegészítés. Magas homlok eltüntetése, hajvonal lejjebb hozása

* Más eredetű hajhiány (pl. sérülés, besugárzás után, műtéti hegek fedésére)

Hölgyek, nők, lányok, asszonyok esetében is lehetséges a follikuláris egységekkel történő hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció, hajáthelyezés), ugyanúgy lehet dúsítani a hajkoronát, mint férfiaknál. Hajbeültetés nőknek is sikeres, női kopaszodás esetében, ha a feltételek adottak.

Feltételek női hajbeültetés esetén:

Hölgypaciensek esetében az általános kívánalmakon kívül néhány egyéb fontos szempont is mérlegelés tárgyát képezi.

* Hölgyek, női paciensek esetében a kopaszodás mindig sokkal több elkeseredést okoz, mint férfiaknál- érthető módon. Ezért ilyenkor mindig csak teljes felvilágosítás és az összes körülmény alapos mérlegelése alapján különleges gondossággal javasoljuk csak a hajbeültetés- hajátültetés műtétet. Ennek oka, hogy a korlátozó tényezők (szövegben részletezve) miatt soha nem akarjuk téves elvárásokkal hitegetni elkesedett nőpacienseinket. A Sikos Hajbeültetés Klinikán a lelkiismeretes hozzáállás és a szakmai felkészültség a garancia, hogy amennyiben a hajbeültetés javasolható, akkor sikeres is lesz!

* Gyakran túl ritka az adóhely.
A női típusú kopaszodásnál a férfias típusú kopaszodástól eltérően általában jellegzetesen a fejtetői területen különböző kiterjedésű és mértékű diffúz hajritkulás jelentkezik, akár már a paciens 20-as éveiben is. Ez azt jelenti, hogy az adott területeken a haj különböző mértékben ritkul, vékonyodik, de elszórtan valamilyen mennyiség mindig megmarad. Ez érthetően és jelentősen zavarja a hölgyeket. Sajnálatosan a hajszálak gyengülése és kihullása gyakran az adóterületre is kiterjed, és ilyen módon gyakran nem teszi lehetővé a műtéti pótlást (hajátültetés, hajbeültetés). Azaz technikailag a műtét elvégezhető lenne, csak kevés lenne az elérhető hatás. Ennek oka, hogy csak kis mennyiségű, gyenge minőségű hajszálat lehetne átültetni, melynek kevés lenne a javító hatása. Ilyenkor inkább nem javasoljuk a hagyományos csíkvételi műtétet. Ezen a körülményen úgy tudunk esetleg javítani, ha kihúzásos hajvételi technikával (FUE) dolgozunk. Ilyenkor kevésbé számít, hogy ritka az adóhely, és a teljes biztonsági adózóna rendelkezésünkre áll, nemcsak a csík területe. Ezekben az esetekben azonban számolni kell az adóterületen lévő haj rövidre borotválásával, ami hölgyek esetében ritkán lehetséges. Ilyenkor a részleges nyírás marad mint lehetőség ( a megmaradó haj fedi a nyírt területet) és sorozaműtéteket végzünk. Ennek a megoldásnak hátránya, hogy egyszerre csak kevesebb graftot tudunk átültetni és több beavatkozásra van szükség, hosszú távon.
* Átmeneti hajvesztés lehetséges
Fontos azt is tudni, hogy nőknél a műtéti beavatkozás okozta stressz következtében a meglévő, de már gyengébb hajszálak átmenetileg kihullhatnak (de ez nem törvényszerű), melyek az átültetett hajszálakkal egyidőben nőnek vissza, azaz kb. 3 hónap pihenést követően. Ezért a műtét utáni kb. 6-8 hónapos időszakban akár ritkább is lehet a haj, mint előtte, de ez később teljesen rendeződik.

Ezért mindig nagyon megfontoljuk, hogy kinek javasolunk hajbeültetést! Ha vállaljuk, akkor jó eredményt is tudunk elérni.

Heges hajhiány pótlása, hajvonal feltöltés, kiegészítés nőknek.

Különleges lehetőség a magas homlokú hölgyek számára, hogy a hajvonalat ki tudjuk egészíteni, lejjebb tudjuk hozni, teljesen természetes módon. Utána lehet hátrafésült frizurát viselni! Sok női paciensnek születése óta magas a hajvonala, emiatt túl magas a homloka. Nagyon szép eredményeket lehet elérni hölgyeknél hajvonal kiegészítésénél, hajvonal lejjebb hozatalánál, túl magas homlok fedésére. Arcon történt műtétek utáni hajhiány fedését is természetes eredménnyel tudjuk biztosítani (pl. arcplasztika utáni halántéktáji hiány, ritkulás). Heges hajhiány pótlása, hajvonal kiegészítés nőknek sikeresen!
Magas, ritka női hajvonal pótlása hajbeültetés előttMagas, ritka női hajvonal pótlása hajbeültetés hajátültetést után
Hiányos, túl magas női hajvonal finom pótlása, lejjeb helyezése. Hajbeültetés előttHiányos, túl magas női hajvonal finom pótlása, lejjeb helyezése. Hajbeültetés után
Hiányos, túl magas női hajvonal pótlása. Két eset a Sikos Klinika pacienseiből

Trakciós  alopécia (húzásos) hajhiány

Különleges eseteknek számít, ha ún. trakciós alopécia - húzásos kopaszság miatt jelentkezik hajhiány: ha a paciens huzamos ideig erősen hátrafésült hajat hord, vagy hajhosszabbítás miatt erős húzásnak vannak kitéve a hajszálak. A hajszálakra gyakorolt folyamatos húzás miatt keletkezik hajhiány, kopaszodás. A trakciós alopécia jól kezelhető hajbeültetéssel.

Hölgyeknél tehát akkor javasoljuk a hajátültetést, ha megfelelő a hajminőség és a hajsűrűség az adóterületen és a paciens vállalja az esetleges átmeneti időszakot.

Trichotillomania

Ha valaki kényszeresen húzkodja ki a saját hajszálait, ezt hívjuk trichotillomaniának. Hátterében pszichés problémák állnak, elsősorban nőknél fordul elő. Ha hosszabb ideig áll fennt, akár jelentős kopaszodáshoz vezethet. Az állapot műtétileg, hajbeültetéssel jól rendezhető, de a beavatkozást csak akkor érdemes elvégezni, ha az illetőnél már hosszabb ideje bizonyítottan nem áll fennt a kényszeres hajhúzás.

dr. Sikos Géza

plasztikai sebész, hajbeültetés specialista

Tel. 361 209 2930

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »