Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Fogászati prevenció

2014. május 28. | írta: Lukács Fogászat | 0 hozzászólás |

Lukács Fogászat

A fogászati prevenció jelentősége, hogy ne a már kialakult fogazati problémákat kezeljük, hanem helyette megelőzzük az elváltozások létrejöttét. Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pácienseink minél hosszabb ideig megőrizzék szép mosolyukat, ép fogazatukat, egészséges fogínyüket.


Megelőzés a gyermekfogászatban

A fogászati prevenciót már egészen kis gyermekkorban kell elkezdeni. Ehhez fontos tudni, hogy a tejfogak éppen annyira fontosak az egészséges fejlődéséhez a gyermeknek, mint később a maradó fogak. A megfelelő rágáshoz és beszédfejlődéshez nélkülözhetetlenek a tejfogak, később a maradó fogak szempontjából sem mindegy, hogy milyen környezetbe kerülnek.

Szerencsére ma már kaphatóak a különböző életkoroknak megfelelő gyermek fogkefék és többféle gyermek fogkrém közül is választhatnak a szülök. Ameddig ki nem alakul a megfelelő fogmosási technika, mindenképpen azt ajánljuk, hogy a szülő tisztítsa meg gyermeke fogát, közben játékosan tanítva őt.

Javasoljuk, hogy ne az első fájós fog, esetleg óvodai, iskolai szűrés alkalmával találkozzon először a gyermek fogorvossal, hanem már korábban egy barátkozó rendelői látogatás alkalmával. Ilyenkor egy oldott, barátságos hangulatú légkör veszi körbe a kicsiket és akár egy életre szóló jó kapcsolat is ki tud alakulni, nem alakul ki benne a rettegés a fogorvostól.

A fél éves kontrollok alkalmával időben kiderülhetnek apróbb tejfogszuvasodások, amelyek ellátása nem okoz akkora traumát, mint egy gyulladt, fájós fog kezelése. Később ajánlott a frissen előbújt maradó fogak barázdazárással való lefedése. Természetesen gyermekkorban kell elkezdeni az esetleges fogszabályozó kezeléseket is!

Kedves Szülők!
Közös érdekünk, hogy gyermeke szép, egészséges mosollyal nőjön fel. Ehhez az Önök odafigyelésére és a mi szaktudásunkra egyaránt szükség van!

Felnőttkori prevenció

Sajnos nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy megelőzni mindig könnyebb, mint a probléma kialakulása után gyógyítani. Ennek fontos része a megfelelő szájhigiéné kialakítása, melynek ma már részét kell képeznie a fogselyemnek, szájöblögetőknek, esetenként fogköztisztító keféknek vagy szájzuhanynak is az elengedhetetlen fogkefe, fogkrém mellett.

Pácienseinknek javasoljuk a fél éves kontrollokat ahhoz, hogy szükség esetén csak kis beavatkozásokat kelljen elvégezni és ne mindjárt foghúzással induljon a kezelés. Ezen ellenőrzések alkalmával történik meg a fogkő rendszeres eltávolítása is annak érdekében, hogy ne alakuljon ki gyulladt, vérző íny, ne károsodjon a fogat rögzítő fogágy, ezáltal ne lazuljanak meg a fogak és ne jöjjön létre az úgynevezett fogágybetegség.

Külön figyelmet fordítunk Kismamáink egészséges fogazatára. A terhesség alatt bekövetkező hormonális változások miatt vérzékenyebb lehet a várandós hölgyek ínye, hajlamosabb lehet kevés ott maradó lepedéktől is begyulladni. Javasoljuk, hogy a terhesség tervezése előtt ellenőriztesse fogai állapotát, mivel bizonyos kezelésekhez röntgenre lehet szükség, ami a terhesség alatt nem javasolt. A várandós kismamáknak ajánlott 3 havonta egy kontroll megjelenés.

Jelentkezzen be hozzánk:
http://www.lukacsfogaszat.hu/hu/kapcsolat.html
+3620-9887-885

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »