Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Bizonyos ételek elfogyasztása után megmagyarázhatatlan kellemetlen tüneteket észlel?

2013. február 18. | írta: Medical Partner Humán Diagnosztikai Laboratórium | 0 hozzászólás |

Medical Partner Humán Diagnosztikai Laboratórium

 Bizonyos ételek elfogyasztása után megmagyarázhatatlan kellemetlen tüneteket észlel?


„Évek óta fennálló teltség érzet, haspuffadás , rossz közérzet, fáradékonyság megkeserítették mindennapjaimat. Az eredmény kézhezvételét követően dietetikushoz fordultam 3 hónapig tartottam a kialakított diétát. Viszonylag hamar elmúlt a haspuffadás, a teltség érzete megszűnt. Jobban érzem magam általánosságban minden téren! Már előbb el kellett volna végeztetnem a vizsgálatot, mert sokkal hamarabb tudtam volna az étrendemen változtatni életvitelemen. B.S.(2013.01.hó)”


A FOODTEST weboldalán található ingyenes tesztünkkel tünetei alapján felmérheti, mekkora az esélye annak, hogy kellemetlenségeit ételintolerancia okozza.


Mi a FOODTEST?
A FOODTEST ételintolerancia vizsgálat a laboratóriumunkban alkalmazott Genarrayt Microarray 200+fehérjechip alapú mérés,mely megoldást jelenthet panaszaira
Egyetlen, kis mennyiségű vérmintából egyidejűleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.
A számszerű eredmények az érzékenység mértékére is utalnak.
Amennyiben bizonyos élelmiszereknél a FOODTEST jelentős érzékenységet mutat, feltétlenül érdemes megfelelő szakemberrel konzultálni a további teendőkkel kapcsolatban.
Mi a különbség az ételintolerancia és az ételallergia között?
Ételallergia és ételintolerancia esetén az immunrendszer immunglobulinnak nevezett antitesteket termel az adott élelmiszer ellen. Attól függően, hogy ezek az immunglobulinok IgG vagy IgE típusúak, okoznak ételintoleranciát vagy ételallergiát. 
Mi az ételintolerancia?
Ételintoleranciának nevezzük, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni, vagy felszívódás után kórós immunreakciót váltanak ki.
Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja a beteg életminőségét.
Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás hatására, kumuláltan jönnek elő.
Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel megfelelő diéta alkalmazása esetén nemcsak a tünetek, hanem maga a túlérzékenység is sok esetben megszűntethető.
A FOODTEST gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.

Az ételintolerancia tünetei:
- Emésztőrendszer zavarai
Gyomortáji fájdalom, hasi puffadás, görcsök, hányinger, hányás, hasmenés vagy székrekedés, kóros elhízás

- Bőrproblémák
Ekcéma (atópiás dermatitis), viszkető bőr és egyéb bőrkiütések

- Központi idegrendszer zavarai
fejfájás, migrén, csökkent koncentrációképesség, hangulati és viselkedésbeli változások, depresszió, szorongás, fáradtság, gyermekeknél hiperaktivitás és tanulási nehézségek

- Légzőszervi betegségek
orrfolyás, orrnyálkahártya gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, asztma

- Váz-és izomrendszeri problémák
izületi fájdalmak, izületi gyulladás, izomfájdalom és gyengeség

Jelentkezzen vizsgálatunkra, hogy mihamarabb megszűnjenek kellemetlen tünetei.

Medical Partner Humán
Diagnosztikai Laboratórium
cím: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
tel: 06 1 424 09 69
email: info@foodtest.hu

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »