Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Pszichológiai szimpózium-nyílt előadássorozat:2012. december 2., 10-16h-részletes program

2012. november 19. | írta: Szarvas Krisztina | 0 hozzászólás |

Pszichológiai szimpózium-nyílt előadássorozat:2012. december 2., 10-16h-részletes program

Helyszín
Örökmozgó Filmmúzeum
1073 Budapest, Erzsébet körút 39.

Jegyek csak elővételben: 3500ft-mely az egész napos korlátlan szendvics és üdítő fogyasztást, szünetben aurafotózás, számmisztikus, kártyajós, ..szolgáltatásainak igénybevételét is tartalmazza!!

Jegyelővétel, bővebb info:http://pszichologuskepzo.hu/eloadasok/temak/pszichologiai-szimpozium-20121202.html

Program:

1. Megnyitó
Zenél: Bolyki László, a Bolyki Brothers nevű zenei formáció társalapítója, iskolánk hallgatója.

2. Deáki Tímea: Bankrablástól az öngyilkosságig
Amikor az 1933-as Nagy Gazdasági Világválságról tanultunk, senki nem gondolta, hogy egyszer majd a mi időnkben is lesz egy olyan esztendő, amit hasonló jelzővel illetünk, jelenleg azonban a világ nagy részén gazdasági káosz uralkodik, ami hazánkat sem kíméli. Az előre nem látható kiadások növekedése, a napi anyagi problémák megjelenése és tartóssá válása érdekes, új és fájdalmas tetteket vált ki az emberekből, s idővel olyat teszünk, amire magunk sem számítottunk. Az előadás során körbejárjuk, hogy a hitelválságban szenvedő egyénekre miképpen hat az anyagi vagy épp erkölcsi veszteség, a szégyen. A kilátástalanság és a kirekesztettség érzése milyen súlyos mentális és pszichés zavarokat eredményezhet, ami nem csak az egyénnek, de a közvetlen, s helyenként a tágabb környezetének is problémát okoz.

3. Oláh Krisztián: A káromkodás pszichológiája
Legtöbbünknek oly természetes a létezésük, hogy már minden bizonnyal észre sem vesszük őket. Egyeseknél „kötőszónak” számítanak, mások próbálják kikerülni használatukat, megint másoknál ezek a kifejezések egyenesen tabu témának számítanak. Ám feltehetően legalább ennyien vannak azok is, akikben fel sem merül a gondolat, hogy vajon miért folyamodtak ezekhez a köznyelvi kifejezésekhez? És, ha mégis akadnak ilyenek, nekik is pusztán a töredékük gondolkodik el ténylegesen az indokokon. Csak megszokásból tettem így, vagy nyomós okom volt rá? Ettől keményebbnek, magabiztosabbnak látszom? Azonban az összes közül a legfontosabb kérdés talán az, hogy vajon mit árul el ez rólunk?

4. Nagyné Tiszai Gyöngyi: Médiumok
A titokzatos jelenségek mindig együtt éltek és élnek ma is az emberrel. A jól látható és hallható dolgok mögött ott lapulnak az alig észlelhetők. Mindennapi életünk során hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy az út két oldalán kiszámíthatatlan és néha megmagyarázhatatlan világ működik. Ebben lehet segítségünkre a Médium, aki segít feltárni és megérteni bizonyos titkokat, eloszlatni a tévképzeteinket, félelmeinket. Ezáltal másképp éljük meg a gyász folyamatát, felismerhetjük saját energetikai határainkat, megváltoztathatjuk a pszichénket. Előadónk saját médiumi tapasztalatait veti latba, hogy eloszlatva az kételyeket az érdeklődők hiteles információk átadásával, tisztább ismeretekre tehessenek szert.

5. Koller Emese: A bennünk kódolt jövő
Napjainkban egyre többet lehet hallani arról, hogy a ma élő emberek problémái, pszichés vagy testi betegségei, sőt akár egész sorsa nem érthető meg, nem értelmezhető teljes mélységében, csak a szűkebb és tágabb környezetének eseményhálójába illesztve. A XX. század történelme addig nem látott mértékben és eszközökkel mért csapást családokra, falvakra, népcsoportokra, nemzetekre. Hányszor hall az ember olyan mondatokat, hogy "Nem csoda hogy elvesztettem a munkámat, anyámat is kirúgták az állásából, amikor még a hasában voltam". "Ne akarj sokat fiam, a mi családunk sorsa a szegénység." Lehet, hogy a látszólag egymástól független események közt van összefüggés? Létezik generációkon át öröklődő átok vagy áldás? Megőrződik az elődök sorsa bennünk, és ha igen, hogyan adódik tovább a múlt?

6. Bolyki László: Jézus pszichológiája
Amikor pszichológiáról beszélünk, általában egy a XIX. századtól jegyzett tudomány jut eszünkbe, melynek születését a legtöbb pszichológiatörténeti könyv 1879-re datálja, és Wilhelm Wundt nevével kapcsolja össze. A sámán, a sztarec, a pap, a guru, a varázsló, táltos, rabbi, tanító remeték és a zen mesterek különböző kultúrák bölcs emberei, szellemi vezetői, következésképpen "mentálhigiénikusok", lelki vezetők, tanácsolók, segítők voltak. Ne kövessük el azt a hibát, hogy - a modern pszichológiatudomány szemüvegén át szemlélve - lényüket és tevékenységüket lenézzük, ne gondoljuk, hogy ők csupán letűnt, archaikus korok amatőr kuruzslói. Ha így gondolkodnánk, Jézust is közéjük sorolhatnánk, de minek is számít ő, aki képessége segítségével emberekkel foglalkozott, aki ismerte az emberi lélek legmélyebb rejtelmeit, és aki ezek gyógyításában tevékenykedett?

Időpont
2012. december 2., 10-16 óra

Helyszín
Örökmozgó Filmmúzeum
1073 Budapest, Erzsébet körút 39.

Jegyek csak elővételben: 3500ft-mely az egész napos korlátlan szendvics és üdítő fogyasztást, szünetben aurafotózás, számmisztikus, kártyajós szolgáltatásainak igénybevételét is tartalmazza!!

Jegyelővétel, bővebb info:http://pszichologuskepzo.hu/eloadasok/temak/pszichologiai-szimpozium-20121202.html

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »