Felhasználók részére
ingyenes regisztráció!

Használja orvoskereső szolgáltatásunkat vagy kérdezzen regisztrált szakorvosainkról. Lépjen kapcsolatba ismerőseivel, ossza meg egészségügyi tapasztalatait, ajánlja kedvenc orvosait.
Tovább a regisztrációra »

Orvosok, weboldalak,
egészségügyi Intézmények:
INGYENES REGISZTRÁCIÓ!

Regisztráljon ingyenesen és töltse fel adatlapját, elérhetőségeit, hogy a páciensek a világhálón is megtalálják Önt! Hozza létre adatlapját 2 perc alatt, töltse fel publikációt, írásait, hogy még több érdeklődő eljusson Önhöz!
Ingyenes regisztráció »

Keresés
kapcsolódó szakterületek

Kutyatejjel gyógyítható a bőrrák?

2011. január 27. | írta: Diétázunk.hu | 0 hozzászólás |

Kutyatejjel gyógyítható a bőrrák?

A British Journal of Dermatology című folyóiratban jelent meg nemrégiben az a tanulmány, amely szerint a bőrrák egyik fajtája egy olyan gyógynövény nedvével is hatékonyan kezelhető, amely szinte mindenki kertjében megtalálható. A kutyatejjel kapcsolatos kísérletek azonban egyelőre még kísérleti stádiumban vannak, így az orvosok óva intenek mindenkit attól, hogy otthon kezdjenek kísérletezni a növénnyel.

A növénnyel végzett kísérletekben 36 beteg vett részt, akiknél nem melanómás bőrrákot diagnosztizáltak. Bár a bőr daganatos elváltozásai közül a melanóma nem a legveszedelmesebb fajta, viszonylag gyakran előfordul: az Egyesült Királyságban például ez a harmadik leggyakrabban diagnosztizált rákos megbetegedés.

A nem melanómás elváltozások közé tartozik többek között a bazális sejtes karcinóma és a laphámrák, amelyek elsősorban idősebb embereknél fordulnak elő. Ezeket a megbetegedéseket eddig a beteg bőrrész eltávolításával vagy speciális fényterápiával kezelték - ezek azonban nem mindenkinél működtek.

Ezeknek a pácienseknek jelenthet megoldást a kutyatej nedve: a kísérletek során ugyanis megfigyelték, hogy 15 hónapos kezelés után 68,5 százalékos volt azoknak az aránya, akik teljesen felgyógyultak a betegségből. A tudósok szerint a következő lépés egy szélesebb körű vizsgálat, amely során megállapítják, pontosan milyen aktív hatóanyagok találhatók a növényben.

Jurinovics Richárd is hozzászólt:
Remek, kiskoromban csomószor rágtam a szárát :)
Diétázunk.hu is hozzászólt:
:) szerintem nem csak TE :D
Jurinovics Richárd is hozzászólt:
oviban meg egyszer valaki kitalálta, hogy az óvoda kerítését képező sövény az sóska... mire a felnőttek észrevették, a sok gyerek gyakorlatilag lelegelte az egész sövényt :)
Diétázunk.hu is hozzászólt:
:D :D :D :D óvónéni látom figyelt rátok!
Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be.

hirdetésTovább a DoktorX-re »